Palautukset ja hyvitykset / Returns and refunds

  • Pretty.fi verkkokaupasta ostetuilla tuotteilla on reilu vaihto ja palautusoikeus
  • Reilu tyytyväisyystakuu, jos et ole tyytyväinen, niin olethan yhteydessä ja sumplitaan asia yhdessä
  • Ostaessasi verkkokaupastamme pretty.fi sinulla on kuluttajana 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus on voimassa 14 päivää tilauksen vastaanottamisesta eikä palautuksen syytä tarvitse ilmoittaa
  • Heräsikö kysyttävää? Laita meille viestiä asiakas@pretty.fi tai alla olevalla lomakkeella

TOIMITUS

Pretty.fi verkkokaupasta tilaaminen on helppoa ja tänne saattaakin nopeasti palkka kadota. Meillä on kuitenkin älyttömän reilut pelisäännöt.

  • Käsittelemme 98% tilauksista saman arkipäivän aikana kun tilaus on vastaanotettu. Toimitus nopeus vaihtelee kausittain, mutta yleensä toimitusaika on 1-3 vuorokautta
  • Tilaa yli 40€ ja saat ilmaisen ilmaisen toimituksen. Toimitusmaksu on normaalisti 4,90€ 
  • Palautusoikeutta avaamattomilla tuotteilla on reippaasti, ole siis tarvittaessa yhteydessä meihin, mikäli alat epäröimään
  • Mikäli sikäli kuitenkin avasit tuotteen, etkä ole tyytyväinen, niin haluamme ehdottomasti tietää siitä! Näissä tapauksissa laita meille sähköpostia asiakas@pretty.fi niin selvitetään asia yhdessä. 
  • Huomaathan, että mikäli käsissäsi on lahjakortti tai alekoodi, niin voit käyttää vain yhden edun tilausta kohden

PALAUTUS

POSTI

Palautus onnistuu kätevästi. Laita tuotteet pakettiin ja vie lähimpään postiin ja ilmoita että kyseessä on asiakaspalautus. Kirjoita näkyville myös ”asiakaspalautus”. Anna kassalla palautusnumero: 671050.

Tai vaihtoehtoisesti voit palauttaa tilauksesi pakettiautomaattiin. Saat palautusta varten Helpost palautuskoodin syöttämällä tilauksen lähetystunnuksen tänne: https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/palautapaketti/ Valitse postinumerosi perusteella sinulle paras automaatti palautukselle. 

Me palautamme rahat tilillesi, kun myyntikuntoiset tuotteet saapuvat takaisin varastollemme.

MATKAHUOLTO

Alla ohjeet palautukselle:
 
Laita tuotteet pakettiin (nimesi ja tilausnumeron kera) ja vie lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen (Matkahuollot, MH-asiamiehet, R-Kioski, K-Market, Tokmanni jne.). Ilmoita että kyseessä on asiakaspalautus ja kirjoita se myös näkyville pakettiin ”asiakaspalautus”. Anna kassalla palautusnumero: 9554162.
 
Palautamme tuotteista rahat kun paketti saapuu meille, ellet ole vaihtanut tuotetta toiseen. Normaalisti paketti on meillä 3 arkipäivän päästä.

MAKSUTAVAT

Meillä pretty.fi verkkokaupassa voit maksaa usealla eri maksutavalla. Valitse sinulle sopivin maksutapa kassalla.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Klarna

Mobiilimaksutavat: MobilePay

Pankkipainikkeet: kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainike

Luottokortti: Visa-, Visa Debit -, Visa Electron -, MasterCard-, Debit MasterCard