Vaalean tukan ylläpito – testissä Waterclouds Violet Silver -tuotteet

Miksi vaalennettu tukka vaatii ylläpitoa?

Hopeinen, harmaa ja platinanvaalea tukka ovat olleet iso trendi viime vuosina, vaikka selkeästi luonnollisempi hiustyyli tekee nyt tuloaan. Viileän vaalea hiusväri vaatii ylläpitämistä, ja siihen sopivien tuotteiden markkinat vaan kasvavat kasvamistaan.

Hius pitää ensin vaalentaa, ennen kun siitä saadaan hopea tai harmaa. Vaalennus kuluttaa hiusta, ja kulunut hius ei säilytä siihen laitettua sävyä hyvin. Eli, kun hius vaalennetaan, se saattaa näyttää aika keltaiselle. Siksi siihen laitetaan taittoväri, sävyte, joka saa hiuksen näyttämään viileän vaalealta tai hopeiselta. Kampaajakäynnin jälkeen tukka on ihana ja kauniin värinen, mutta muutamien pesujen jälkeen tuo ihana kiilto ja viileys on viemärissä.

Tämän ehkäisemiseksi meillä on hopeashampoot, nuo tumman sinivioletit seokset jotka lupaavat taikoa/taittaa keltaiset vivahteet piiloon. Ongelmaksi on muodostunut, että kun keltaiseen tukkaan laitetaan sinistä pigmenttiä – lopputulos on vihertävä. Tai muuten tunkkainen, eli kaukana siitä kirkkaasta blondista, jota tavoitellaan.

Miten ylläpidän omaa vaalennettua väriäni

Palasin blondiksi noin 1,5 vuotta sitten, lyhyen kuparinruskean kokeilun jälkeen. Vaaleaksi raidoitetussa tukassa viehättää eniten sen helppous tyvikasvun kanssa. Muuten vaaleassa värissä ei mielestäni mitään helppoa sitten olekaan. Oma värini on tummuusasteeltaan 6, ja tukkaa on nyt pelkästään raidoitettu vaaleaksi sen puolentoista vuoden ajan.

Hiukseni eivät kestä kauniin vaaleana ilman taittavia ja kirkastavia tuotteita. Aurinko, vesiputkien kupari ja lämpölaitteet tekevät siitä äkkiä olkikimpun näköisen. Kuten tässä kuvassa aurinkoloman jälkeen:

Olen äärimmäisen ronkeli hopeatuotteiden suhteen. Huokoinen hiukseni imaisee sinistä pigmenttiä todella reilusti, ja tukka näyttää helposti vihreälle. Olen välillä käyttänyt vaaleanpunaista naamiota, koska se kirkastaa hiuksiani sinisiä silver hoitotuotteita ja shampoita paremmin. Kuitenkaan se ei tuo kaipaamaani voimakasta viileyttä hiusten sävyyn.

Testissä Waterclouds Violet Silver Shampoo & Conditioner

Pretty.fi verkkokaupan uusiutuessa, bongasin heidän sivuiltaan itselleni tuntemattoman merkin – Waterclouds. Pakkausten kiva desing herätti huomioni ensin, sitten tämä ”Violet Silver” niiden kyljessä. Violetti on sinistä ystävällisempi taittamaan keltaista väriä, lopputuloksen ei pitäisi näyttää vihreältä niin herkästi. Pretty.fi ystävällisesti antoi tuotteet haastavan tukkani testattavaksi.

Shampoo näyttää samalta, kuin mikä tahansa muukin vastaava tuote. Olin oikeastaan ensin aavistuksen pettynyt, odotin selkeästi violetteja koostumuksia. Molemmat tuotteet näyttivät  omaan silmääni aika sinisille. Kummankin tuotteen INCI-listassa oli värjäävänä aineena kuitenkin pelkkä ”Acid violet 43”, eli ei erikseen sinistä väripigmenttiä.

Ensimmäisen kerran kurkattuani hoitoainetta, tai ”balsamia”, yllätyin sen tummuudesta. Tähän astiset kirkastavat ja taittavat hoitsikat ovat olleet vaalean violetteja, tämä taas oli yhtä tummaa kuin shampoo! Päätin sekoittaa sitä tavalliseen hoitoaineeseen, liian voimakkaan taiton välttämiseksi.

Waterclouds ohjeistaa, että shampoon tulisi antaa vaikuttaa 2-5 minuuttia. Minä vaahdotin sen huolella hiuksiin, ja huuhdoin saman tien pois. Hoitobalsamia sekoitin tavalliseen hoitoaineeseen, suhteessa puolet ja puolet. Ohjeiden mukaan balsamin vaikutusaika on 1-2 minuuttia, ja tämän annoin vaikuttaa parisen minuuttia.

Jännitti katsoa peiliin suihkun jälkeen – kurkistaako sieltä Shrek. Lopputulos oli kuitenkin oikein hyvä.

 Ennen Violet Silver shampoota ja hoitoainetta – Yhden käyttökerran jälkeen

Hiukset olivat ennen kokeilua aika nätin väriset, viime kampaamokäynnistä ei ollut vielä pitkä aika. Sävyero Violet Silver shampoon ja hoitobalsamin jälkeen oli kuitenkin huomattava. Kuvissa ei ole filtteriä, ja ne on otettu ikkunan edessä luonnonvalossa.


Ennen Violet Silver shampoota ja hoitoainetta – Yhden käyttökerran jälkeen

Watercloudsin tuotteet ovat niin pigmenttisiä, että jokaisella pesukerralla niitä en aio käyttää. Hopeashampoota ei suositella muutenkaan käytettäväksi joka kerta, ettei se vie hiusten kiiltoa. Hoitobalsamia käytän joka toisessa pesussa. Shampoota harvemmin, tai jos hiukset ovat ennättäneet tosi likaisiksi. Silvershampoot ovat aika kovia pesuteholtaan.

Tähän asti olen kokeillut useita (myös Fudgea) viileään taittavia tuotteita, mutta lopputulos on ollut aina vähän niin ja näin – usein liian tunkkainen. Ihanaa oli löytää taittavat tuotteet, joiden kanssa ei tarvitse pelätä vihreyttä.

Violet Silver shampoota saat täältä*. Shampoolla on hintaa 24,90 e / 250 ml. Kohtuullinen hinta, ottaen huomioon riittoisuuden, kun tuotetta ei joka pesukerta käytä. Runsaspigmenttisen hoitobalsamin löydät täältä*. Hoitobalsamin hinta on 16,90 e, mielestäni jo edullinen 200 millilitran määrään nähden.

Ylempänä shampoo ja alhaalla hoitoaine

Lämpösuojan rooli vaalean tukan ylläpidossa

Vielä huomioon otettava seikka viileän vaalean värin ylläpitämisessä on lämpölaitteiden vaikutus. Moni ei ehkä tiedä, että suoristaminen ja kihartaminen kellastuttavat vaaleaa väriä. Siksi suojaavan tuotteenkäyttö aina ennen föönausta ja muita muotoilulaitteita on yhtä tärkeää, kun väriä taittavien hoitotuotteiden käyttö.

Tehokkaat aseet tukan kellastumista vastaan.

Watercloudsin Instant Heat Protection -suojasuihke toimii hiuksia selvittävänä, hoitavana sekä suojaavana tuotteena. Suihke on hienojakoinen, jolla saa tuotteen levittymään tasaisesti pyyhekuivaan tukkaan.

Suojasuihkeessa on hoitavana ainesosana mm. arganöljyä, joka on erittäin suosittu raaka-aine hiusten hoidossa pehmentävän vaikutuksensa vuoksi. Tuote ei kuitenkaan tunnu raskaalle, vaikka itse suihkuttelen sitä lähelle tyveä. Käytän suojasuihketta föönauksen alla, ja lisään sitä vielä rautaa tai kiharrinta käyttäessäni. Kiharat kestävät paremmin, ja näyttävät kiiltävämmiltä tämän tuotteen kanssa.

Instant Heat Protection on sinulle sopiva tuote, jos haluat pärjätä vain yhdellä tuotteella hiusten pesun jälkeen – jätettävä hoitoaine, selvittävä suihke, lämpösuoja, muotoilutuote, ja vielä lupaus suojata UV-säteiltä. Monitoimisuihkeen löydät täältä*. Hinta on 16,90 e / 150 ml.

Waterclouds on ruotsalainen brändi, ja he haluavat panostaa lähituotantoon sekä ympäristöystävällisyyteen toiminnassaan. Pakkaukset ovat muuten valmistettu biohajoavasta muovista – tästä peukku. Lisäksi nämä pullot näyttävä tosi kivalle kylppärissä. Hei, on sekin iso plussa tuotteessa! Haluaisin vielä merkin hiuslakan ja hiusvahan, koska nätti pullo ja purkki. Ja olisivat varmaan muutenkin ihan hyviä.

♥ Noora

Lue alkuperäinen blogi täältä >>

3 kommenttia

 • Mitä yrityksen kautta postikulut kustantaa?

  Minullakin tosi helposti keltaiseksi menevät blondit, nopeasti raidoituksen jälk kellastuu. Karmea kokemus oli eräs violetti kampaamon shampoo josta meni aivan vihreäksi sammalmetsän väriseksi tunkkaiseksi koko tukka.
  Uskaltaisin kokeilla tätä ehkäpä:)

  Miia,

 • Uskaltauduin kokeilemaan, molempien kaltaisiin pitkiin hiuksiin

  Pesu ja melko lyhyt hoitoaine aika
  Keltaisisuus yksinkertasesti hävisi
  Nyt on molemmilla kauniin luonnon vaaleat hiukset
  Aivan mahtava tuote !

  Pippa,

 • Mitenköhän nämä hopeatuotteet toimivat luonnostaan vaaleiden hiusten taittamisessa, kun vesi värjää luonnon vaaleat hiukset keltaisiksi? :)

  Heidi,

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.