Älä pelästy sanaa happo ihonhoidossa!

Sana happo kuulostaa pahalta, mutta näissä ihonhoidon tuotteissa kyseessä ei ole syövyttävä happo. Nämä hapot kuorivat ihon pintaa ja saavat ihon näyttämään kuulaammalta ja raikkaammalta. Karheus, sameus ja pintajuonteet katoavat ja ilme on nuorekkaampi ja heleämpi. Nämä hapot ovat siis ehdottomasti hyvä juttu! 

Tässä tekstissä eriteltynä ja avattuna eri happoja jotka ovat tällä hetkellä suosituimpia ihonhoidossa.

HYALURONIHAPPO - Tehokosteuttaja - kaikista varmasti tunnetuin ainesosa ihonhoidossa.

Hyaluronihappoa löytyy ihosta luonnostaan, sen tärkein rooli ihossa on kimmoisuuden, joustavuuden sekä myös kosteuden ylläpitäminen. Hyaluronihappo on yksi kehon omista kosteuden sitojista, joka auttaa säilyttämään ihon heleyden, täyteläisyyden ja kosteustason. Se toimii ikään kuin sieni, joka imee itseensä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä!

Ihon oma hyaluronitaso kuitenkin putoaa pikkuhiljaa ja tämä muutos alkaa jo 20-vuoden iässä! Syy tähän on pääasiassa vapaat radikaalit (esimerkiksi auringovalo, ilmansaasteet). 

Hyaluronihappoa lisätään ihonhoitotuotteiden koostumuksiin juuri siitä syystä, että se kykenee ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta sitomaan itseensä vesimolekyylejä ja auttaa näin kosteuttamaan ihoa. 
Ja koska se ei ole öljymäinen eikä tuki ihohuokosia, se on myös hyvä vaihtoehto kosteuttamaan ongelmaihoa aiheuttamatta näppylöitä. 

Hyaluronihappotuotteita valikoimissamme:

AHA-HAPOT - alpha hydroxy acid - AHA-hapot ovat peräisin luonnosta, ja niitä kutsutaan usein myös hedelmähapoiksi
Hapot kuluttajakäyttöön:
*glykolihappo, joka on AHA-hapoista voimakkain,
*maitohappo vaikuttaa vain ihon pinnassa ja on miedompi sopii parhaiten kuivalle, aikuiselle ja hyperpigmentoituneelle iholle.
*mantelihappo sopii herkemmällekin iholle. 
omenahappo imeytyy ihoon hitaammin ja aiheuttaa vähemmän ihoärsytystä. 
sitruunahappo jolla on tehokas antioksidanttivaikutus.
(* yleisimmät ihonhoidossa käytetyt hapot)

AHA- hapot ovat vesiliukoisia, eli ne vaikuttavat vain ihon pinnalla. 
Happo kuorii ihon pintaa ja kosteus varastoituu ihoon, mikä madaltaa juonteita. Kun harmaa ja samea ihon pintakerros väistyy, tilalle tulee kaunis ja tasaisempi iho. AHA-hapot kuorivat eri voimakkuuksilla.

Aikuinen iho: Glykolihappo auttaa tehostamaan ihosolujen uudistumista, joten se silottaa juonteita ja arpia sekä tasoittaa pigmenttimuutoksia

Kuiva iho: Maitohappo on hyvä valinta kuivalle iholle, sillä se sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon.

Herkkä iho: Mantelihappo soveltuu erityisen hyvin herkälle tai aknesta kärsivälle iholle tulehdusta rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

AHA - happotuotteita valikoimissamme:

BHA - HAPPO - eli betahydroksihapot (Beta hydroxy acid) ovat happoryhmä, josta ihonhoidossa käytetään ensisijaisesti salisyylihappoa. BHA- happo on rasvaliukoinen eli ne kykenevät imeytyvään talia tuottaviin ihohuokosiin ja kuorimaan ihohuokosia sisältäpäin.
BHA-hapolla on kuoriva ja tulehduksia rauhoittava vaikutus, se sopii siis hyvin epäpuhtaalle iholle. Lisäksi BHA liuottaa rasvaa; kun se imeytyy huokosiin poistaa se niistä talia, mikä vähentää huokosten tukkeutumista ja edistää aknen paranemista. BHA-hapolla on saatu hyviä tuloksia myös iholle, jossa on auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia tai epätasaisuutta. BHA-hapot  tehostavat myös ihosoujen uudistumista.

BHA-happoa sisältävät tuotteet valikoimissamme:

 

PHA - HAPPO
eli polyhydroksihappo - näistä kolmesta (AHA, BHA) miedoin happo. Sen molekyylikoko on suurempi, minkä vuoksi ne imeytyvät ihoon hitaammin, eivätkä kuori niin voimakkaasti kuin AHA- ja BHA-hapot. Tästä syystä se sopii päivittäiseen käyttöön herkällekin iholle. PHA-happo sitoo itseensä kosteutta ja toimii antioksidanttina mikä tarkoittaa että se suojaa ihoa ikääntymistä nopeuttavilta vapailta radikaaleilta

PHA-happoa sisältävät tuotteet valikoimissamme:

 

Happo on siis oikeasti ystävä, vaikka nimi saattaakin säikäyttää. Kaikkien happojen keskellä on helppo hämääntyä että mikä nyt on mikäkin kun niitä on niin paljon ja tuntuu että pitäisi olla kemisti, mutta tuotteen kyljessä on varmasti aina selitettynä mitä tuote tekee. Kannattaa siis aina kääntää purkki ympäri ja lukea teksti ennen ostopäätöstä jotta saat omalle ihollesi parhaat hyödyt. 

🔬🕵

#hapotihonhoidossa #hyaluronihappo #AHAhappo #BHAhappo #PHAhappo #mitähappojaihonhoidossa #happokuorinta #happovoide #happoseerumi

0 kommenttia

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.