Eteeriset öljyt ihon- ja kodinhoidossa

Eteerisiä öljyjä on monenlaisia, moneen eri käyttötarkoitukseen. Eteerisilliä öljyillä on suuri rooli luonnollisessa ihonhoidossa, kodinhoidossa, mielialan hallitsemisessa sekä hermoston rauhoittamisessa. Eteerinen öljy on voimakas tiiviste luonnollisista ainesosista, mitä kuuluu käsitellä huolellisesti ja kunnioittavasti. Eteeristä öljyä ei saa ikinä käyttää sellaisenaan iholle, vaan se tulee aina laimentaa isompaan määrään perusöljyä.

Laventeli on yksi suosituimmista ja perinteisimmistä eteerisistä öljyistä. Laventelin hellävaraiset ja hoitavat ominaisuudet auttavat muun muassa lihasjännitykseen ja lievittämään kipua. Se myös tasapainottaa mielialaa ja auttaa uniongelmiin. Laventeli on suosituin eteerinen öljy ihottumien ja palaneen ihon hoidossa. (Laventeli Essential Oil 15,90€ >>)

Kuinka tätä ihmeainetta sitten käytetään? Eteeristä öljyä pitää laimentaa öljyyn ennen käyttöä. Käyttötarkoituksesta riippuen, voi valita itselleen sopivimman öljyn ja suhteuttaa seoksen voimakkuuden sen mukaan. Jojobaöljy tai kookosöljy toimii hyvin ihonhoidossa ja voit helposti luoda itsellesi sopivia kasvo- ja vartaloöljyjä. Eteerinen öljy kannattaa myös valita tarpeen mukaan, sillä niiden kemiallinen rakenne määrittää niiden käyttöalueet. Esimerkiksi teepuun öljy pitää hyvin ihon epäpuhtaudet ja finnit kurissa. 

Eteerisiä öljyjä voi myös sekoittaa esimerkiksi shampoon kanssa, mikäli kärsit atooppisesta ihottumasta tai perheessäsi on täi-ongelma. Neutraali suihkusaippua ja muutama tippa eteeristä öljyä ajaa myös asiansa kylpyammeessa tai koko vartalon pesussa. Eteeriset öljyt auttavat myös vartalon pieniin tulehdustiloihin, kuten kynsisieniin, finneihin, huuliherpekseen tai ötököiden pistoksiin. Tutustu aina eteerisen öljyn ominaisuuksiin, jotta saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti. 

Kokeile vaikka näitä käyttötarkoituksia eteeriselle öljylle:

  • Lisää pari tippaa lempituoksuasi ilmankostuttimeen, jolloin saat kostean ilman mukana raikkaan tuoksun kotiisi
  • Käytä saunatuoksuna ja lisää pari tippaa löylykauhaan
  • Arganöljyn sekä eteerisen öljyn yhdistelmällä saat tehokkaan hiusnaamion, tai vain hiusöljyn kuiville latvoille
  • Lisää pari tippaa perusöljyyn ja käytä seosta kasvo- tai vartaloöljynä 
  • Sekoita pari tippaa shampoon joukkoon - auttaa kuivan päänahan ja atooppisen ihottuman hoidossa
  • Lisää muutama tippa kylpyveteen ja rentoudu
  • Lisää eteeristä öljyä ja vettä suihkepulloon, toimii ilman- ja kenkienraikastajana tai suihkuttele vaikka lakanoihin ennen nukkumaan menoa
  • Mieto seos öljyä ja eteeristä öljyä toimii loistavana After sun tuotteena

Eteeriset öljyt löydät myös verkkokaupastamme >>

0 kommenttia

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.