Vitamiinit ihonhoidossa

Vitamiineissa on monia hyötyjä ja niitä voi käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Vitamiinit ihonhoidossa on nopeasti noussut hittituotteiksi ja melkeinpä jokaisella sarjalla on käytössään vitamiineja ja miksipä ei kun niistä on paljon hyötyä iholle. 

Ajattelin nyt avata muutamia eniten ihonhoidossa käytettyjä vitamiineja ja mitä ne käytännössä tekevät.

C-VITAMIINI:
Varmasti kaikista suosituin ja eniten käytetty vitamiini. Se onkin loistava kirkastavan ominaisuutensa vuoksi. Kannattaa tarkistaa, että sitä löytyy vähintään viisi prosenttia, jotta siitä olisi mahdollisimman paljon hyötyä. C-vitamiini poistaa vapaita radikaaleja iholta, jotka aiheuttavat ryppyjä ja muita ikääntymiseen liittyviä muutoksia. Auttaa tasoittamaan ja kiinteyttämään ihoa sekä himmentää maksaläiskiä.
Käytä iholle aamuisin, kesäaikaan aurinkovoiteen alle. Näin estät UV-säteiden aiheuttamien vapaiden radikaalien pääsyn iholle.

A-VITAMIINI:
Ihoa nuorentava A-vitamiinia löytyy useista kosteusvoiteista ja yövoiteista. Tunnetaan myös nimillä retinoidi tai RETINOLI. Sen etuihin luetaan ihon kollageeni- ja elastaanisäikeiden vahvistaminen, jonka johdosta ihon juonteet tasoittuvat ja iho tuntuu pehmeämmältä ja näyttää elastisemmalta. A-vitamiini tuo apua myös ihon hapensaantiin aktivoimalla hiussuonistoa auttaen kuona-aineita poistumaan tehokkaammin. Käytä iholle ILTAISIN. Auringonvalo kumoaa useimpien A-vitamiinien vaikutuksen.
HUOM! Saattaa ärsyttää ihoa, aiheuttaa punoitusta ja hilseilyä, joka voi kestää muutamia viikkoja.

E-VITAMIINI:
Punaisuutta vähentävä ja ihon UV-suojaa tehostava. E-vitamiinia löytyy aurinko- ja after-sun -voiteista. Parhaan tuloksen antaa vähintään yksi prosenttinen E-vitamiini. Se vähentää ihon kuivuutta ja auttaa näin ihoa säilyttämään luonnollisen kosteutensa. Neutraloi haitallisia vapaita radikaaleja, josta syntyy ihoa suojaava vaikutus.
Käytä ennen ja jälkeen voimakkaalle auringon valolle altistumista. Voimakas auringonvalo voi tuhota jopa puolet ihon normaalista E-vitamiinista, joten käytä yhdessä C-vitamiinipohjaisten voiteiden kanssa aina ennen auringonottoa.
ryppyjä vähentävä, iholäiskiä himmentävä ja ihoa tasoittava vitamiini.

B3-VITAMIINI:
Punaisuutta vähentävä. Kutsutaan nimellä NIASIINI.
Lisää ihoa suojaavia keramideja ja rasvahappoja. Kosteuttava ja ihoa vahvistava. Sopii erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Vähentää punaisuutta, joten sopii esimerkiksi ruusufinnin hoitoon.
Käytä iholle aamuin illoin.
VINKKI: Kannattaa käyttää yhdessä retinoidin kanssa, sillä niasiini hillitsee ihon ärsyyntymistä.

K-VITAMIINI:
K-vitamiini on ihoa korjaava ihmeaine, josta povataan kauneusalan seuraavaa suurta tähteä. Ihon kimmoisuutta ylläpitäviä kollageenia ja elastaania suojaava vitamiini tehostaa ihon pintaverenkiertoa ja on omiaan häivyttämään tummia silmänalusia. Se myös lieventää turvotusta ja punoitusta. Se myös auttaa ihoa, joka kuumottaa ja punottaa herkästi. K-vitamiini  nopeuttaa ihon paranemisprosessia.

F-VITAMIINI:
Kun puhutaan F-vitamiinista  ihonhoidossa, puhutaan itse asiassa runsaasti omega-6- ja omega-3-rasvaa sisältävistä linoli- ja linoleenihapoista. Se on keholle välttämätön rasvahappo ja ihon suojakerroksen rakennusaine, joka pitää ihon tasapainossa. Rasvahapot näyttelevät korvaamatonta roolia erityisesti ihon päällimmäisessä, suojaavassa kerroksessa. Kun tämä ihon ulommaisin kerros on kunnossa, suojaa se ihoa ulkoa tulevilta haittatekijöiltä ja estää kosteutta haihtumasta ihosta. F-vitamiinia sisältävät tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille. Tutkimusten mukaan vitamiinista on erityistä hyötyä akneiholle, sillä se voi merkittävästi pienentää finnien kokoa.

D-VITAMIINI:
D-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka estää vapaita radikaaleja tekemästä tuhojaan ja vanhentamasta ihoa ennenaikaisesti. D-vitamiini myös vähentää iholla tulehduksia, minkä ansiosta se sopii erityisen hyvin aknen ja ruusufinnin hoitoon. D-vitamiini tehostaa myös ihon omia korjausprosesseja. D-vitamiinia sisältävän tuotteen voit sisällyttää omaan ihonhoitorutiiniin huoletta, sillä se ei estä muiden tehoaineiden imeytymistä.

Meillä on valikoimissa aivan loistavia seerumeita, jotka sisältävät paljon näitä vitamiineja! Muutama esimerkki:

UUTUUS! REVITALISING Vitamin CAKE Daily Serum 30ml
-Nimi tulee seerumin sisältämistä C-,A-,K- ja E-vitamiineista. 

 • Kosteuttava Ihosoluja uudistava 
 • Tasapainottava 
 • Kiinteyttävä 
 • Antaa luonnollisen hehkun

RETINOL 1% Overnight Serum 30ml

 • Ehkäisee ikääntymisen merkkejä 
 • Tasoittaa ihon sävyä 
 • Täsmähoitaa epäpuhtauksia 
 • Lievittää tulehdusta

BRIGHTENING Vitamin C 10% Daily Serum 30ml

 • Kirkastaa ihoa 
 • Stimuloi kollageenin tuotantoa 
 • Syväkosteuttaa

 

 

0 kommenttia

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.