Luonnokosmetiikkaa ruususta

Luonnonkosmetiikka tarkoittaa sitä, että tuote ei sisällä synteettisiä raaka-aineita ja että käytetyt ainesosat ovat mahdollisimman vähän prosessoituja. Purkin sisällöllä tavoitellaan siis puhdasta alkuperää. Luonnonkosmetiikkatuotteissa huomioidaan myös ympäristö ja eettisyys valmistuksen alkutekijöistä, tuotteen hävittämiseen saakka. Luonnonkosmetiikan tunnistaa usein purkin kyljessä olevasta sertfikaatista, joista yleisimpiä ovat Cosmos Organic, Ecocert, Soil Association, Natrue ja BDIH. On myös olemassa monta luonnonkosmetiikan tuotemerkkiä, joilla ei ole sertifikaattia. Tämä johtuu siitä, ettei brändit halua maksaa kalliista sertfikaatista, tuotteen ollessa sitä jo ilmankin sertifikaattiakin. Luonnonkosmetiikan tunnistaa nimittäin myös ainesosaluettelosta, tämä toki vaatii hieman opiskelua ja taustatyötä, jotta ainesosat tulee tutuksi. 

Kuva: @_.anniina

Luonnonkosmetiikassa käytetään luonnollisia ainesosia, mieluiten luomulaatuisia. Luomulaatuisia raaka-aineita ovat luonnossa esiintyvät tai viljeltävät aineet kuten vesi, suola, mineraalit ja villikukat, sekä esimerkiksi kasviöljyt, karitevoi ja eteeriset öljyt. Kun tuote sisältää 95% luomulaatuisia aineita, voi sitä kutsua luomukosmetiikaksi. Valikoimassamme oleva Alteya Organics on luonnonkosmetiikkaa, ja osa tuotesarjan tuotteista on jopa luomukosmetiikkaa. Miksi kaikkia tuotteita ei sitten valmisteta luomukosmetiikan standardein? Tämä johtuu siitä, että on olemassa tuotteita, joita on hankala valmistaa pelkästään luomulaatuisista raaka-aineista. Muuan muassa shampoo ja kosteusvoiteet vaativat pintajännitystä poistavia ja hankaavia aineita, jonka takia ne pitää osittain valmistaa laboratoriossa. Esimerkiksi sokeri tai kookosöljy voi toimia pintajänniteaineena, mutta luonnollinen alkuperä muuttuu laboratorioprosessissa kemiallisesti toiseksi aineeksi, jonka takia tuotetta ei voi luokitella luomuksi. 

Mikäli luonnonkosmetiikka on uusi juttu sinulle, niin Alteya Organics on hyvä valinta tutustua kyseiseen maailmaan. Alteya Organicsin luomu- ja luonnonkosmetiikkatuotteet omaavat erittäin hyvän hinta-laatu suhteen, ja laajasta valikoimasta löytyy varmasti kaikki tarvittava niin aloittelijalle kuin konkarillekkin! Kurkkaa Alteya Organicsin koko valikoima täältä >>

0 kommenttia

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.