Pitkälle on tultu sieltä, kun kasvorasvana oli se yksi peltipurkki ja sillä mentiin kesät talvet huolimatta omasta ihotyypistä tai mistään muustakaan. Onneksi ihonhoito on nykyään tiedettä, (ei sentään raketti-sellaista onneksi) ja jatkuvasti kehitetään tuotteita, jotka ovat paremmaksi ja paremmaksi ihollemme.

Mikä on mikrobiomi? 

Mikrobiomi määritellään kokonaisuudeksi mikro-organismeja, jotka elävät joko ihmiskehon sisällä tai sen ulkopuolella. Iholla elävät mikrobit muodostavat jokaiselle ihmiselle yksilöllisen mikrobiomin.

Tieto iholla piilevistä mikrobeista on kuitenkin suhteellisen uusi trendi lääketieteen ja kauneudenhoitoalalla. Terveen ihon mikrobiomia edistävien tuotteiden kehittäminen onkin viime vuosina kehittynyt hurjasti! Mikrobioni on ikäänkuin ihoa suojaava ”muuri”, joka koostuu kaikista ihon pinnalla esiintyvistä elävistä organismeista, kuten hyvänlaatuisista bakteereista, mutta myös viruksista ja jopa sienistä. Mikrobiomi suojelee ihoa huonoilta bakteereilta ja probiootit siis lisäävät suotuisten bakteerien määrää iholla.

Probiootit

Probiootit – nuo "ystävälliset" bakteerit, jotka tukevat ihon terveyttä mikrobiomin kautta; Yleensä ajattelemme bakteereja sairauksia aiheuttavina bakteereina, mutta itse asiassa kehomme on täynnä bakteereja, molempia; sekä hyviä että huonoja. Oikea määrä bakteereja pitää ekosysteemimme terveenä ja toimintakunnossa, ja siksi probiootit ovat erittäin hyödyllisiä mikrobiomimme ravitsemisessa ja hoidossa. Nopeasti eteenpäin vuoteen 2022, ja bakteerit kukoistavat: probiootteja myyviä ihonhoitotuotteita onneksi on kehitetty! Terve, tasapainoinen mikrobiomi on yhtä kuin terve, tasapainoinen iho. Vastaavasti mikrobiomin epätasapaino voi laukaista ihosairauksia, esimerkkeinä aknen, tai ruusufinnin. 

Probiootit ja kombucha edustavat tunnetusti hyvinvointia ja terveyttä - yleensä sisäisesti nautittuna. Nyt tämä upea kaksikko on löytänyt tiensä myös kauneustuotteisiin; ne työskentelevät tehokkaasti iholla harmonisoimalla ihon oman ekosysteemin ja mahdollistaen ihanteellisen mikrobiomitasapainon - lopputuloksena kirkas ja hyvinvoiva iho. Kinoko-sarja tarjoaa parasta ihollesi; probiootit yhdistettynä kombuchaan! Kinokon sanoma on myös se, että  positiiviset ajatukset ovat puolet onnistunutta ihonhoitorutiina. Puhu siis kauniisti itsestäsi, aina.

Tästä Kinoko- sarjaan >> 

0 kommenttia

Kommentoi

Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.